Destilleriet Als | OM KALAS
295
page-template-default,page,page-id-295,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

PÅ ØEN ALS

På øen Als er vi kendte for vores sprog og vendinger. Vi er også kendte for vores helt unikke fællesskab og sammenhold. Øen Als er beliggende i det sydøstlige Jylland med udsigt til Lillebælt og Sydfyn. Ø kulturen er vidt udbredt og landskabet på øen spænder fra åbne vider og landbrugsjord til kuperet landskab, på den nordlige del af øen, med smukke skove og fantastiske strande. For at være med til at repræsentere denne smukke ø-kultur, er vi fem venner, der i dag driver Destilleriet Als.

 


 

Huholt vin blev til en brandy, som startede et eventyr.

 

På den lille ø, ligger en lille by, hvor 3 generation af familien har overtaget den gamle gård. I løbet af den tid, er der blevet etableret 120 vinstokke, som med tiden er blevet et mere seriøst foretagende. Kvaliteten i jorden og det sydlige klima, giver gode betingelser for stokkene og omend produktionen er beskeden, skaber den stor værdi for familien. Et år da vinen ikke var særlig imponerende, blev det besluttet at vinen skulle destilleres. Udbyttet var begrænset og et 5 liters fransk egetræsfad blev således fyldt og givet i gave til vinbondens 60 års fødselsdag. Den viste sig i mellemtiden at udvikle sig til en yderst delikat oplevelse, og således var drømmen skabt.

 


 

Fem mænd gik ind på en bar…

 

”en kold dag i januar, besluttede partnere sig således om at Als skulle have et destilleri.” 2 af partnerne var enige om at det var et eventyr som var værd at forfølge, de sidste 3 kom til den aften på den lokale pub i Sønderborg. Tæt på alt blev smagt den aften og mange gode historier kan fortælles derfra, men humlen i det hele er at 2 blev til 5 og drømmen var således realiserbar.

 


 

En bygning med meget historie

 

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed! Als er et skønt område og særligt skønt er det udenfor byen i den alsidige natur. På Sydals fandt vi således stedet på Holtvej 8 i et gammelt forladt kurbad, som sidenhen er blevet brugt til kontorer. Bygningen har en trekantet glas facade som sidenhen er blevet brugt som udgangspunkt i vores logo. Ombygningsprocessen har været kompromisløs og fyldt med sjove processer og kreativ tænkning. Nu var det klart til at modtage det vi alle havde ventet spændt på…

  

Destilleriet 

 

Destilleriet Als startede som noget af det første et samarbejde med Henric fra destilleriet Spirit of Hven omkring konfigurationen af deres store destilleri apparat. Med sin store erfaring og medaljevindene spirits, var han en uundværlig samarbejdspartner. Et 350L columnstill apparat blev sidenhen bestilt og der skulle gå næsten 5 måneder før vi modtog det. I mellemtiden startede vi med et lille Amerikansk destilleriapparat, udviklet af familien Stillz i sydstaterne. Familien har bygget destilleringsapparater i mange generationer og producerer årligt et begrænset antal destillerier.

 


 

Den første Gin

 

Gin er en drik som konstant er under udvikling. Det skyldes de uendeligt mange kombinationsmuligheder med krydderier fra hele verdenen, som gør hver producents gin til en unik smagsoplevelse. Det tog os mange måneder at nå frem til den endelige opskrift. Foruden botanicals, har vi arbejdet med, vandtypers mineralitet og base spiritussen selv. For at finde de helt rigtige komponenter er vi gået videnskabeligt såvel som historisk til værks. Historisk set, har vi brugt 4 af de såkaldte klassiske botanicals derudover har vi benyttet os af kamille som betragtes en smule atypisk. Spektroskopi analyse af vores gin har været med til at sikre at vi befinder os smagsmæssigt i grænselandet for hvor meget der kan lade sig gøre. Med andre ord, så er det tæt på fysisk umuligt at proppe mere smag i en flaske end vi har gjort. Gin Kalas er det første produkt fra Destilleriet Als. Smagen af Kalas er præget af 5 botanicals enebær med noter af citrusfrugt, kardemomme og kamille. Navnet “Kalas” opfylder vores ønske om at hylde vores smukke omgivelser med ét ord. Vi ønsker, at vores gin skal repræsentere vores ø og mener, at ordet “Kalas” er et godt bud derpå. Ordet kalas, som udtales [ka’læs], betyder nemlig – ”stor og overdådig fest” eller ”stor mængde af noget godt” og vi mener, at dette i høj grad repræsenterer vores alles Als. Den kan enten nydes ren eller sammen med en god tonic se forslag til serves på vores instagram Destilleriet Als

 


 

Ginfluencers om Kalas

 

Nu var der bare tilbage at afvente dommen fra Danmarks skarpeste smagsløg. Flasken er blevet taget vældig godt imod og her er noget af den feedback vi har fået på Kalas. I kan se de fulde reviews på vores instagram.

Ginbisse; “The taste is nice and clean, – and it certainly meets all my expectations for a good gin…”

 

Gin_larsendk; “A very good Danish gin…”

 

Ginmops; “A taste of Kalas is like walking in our garden and picking up a lot of different flavours, patterns and colors.”

 

Theginquest; “It’s a very simple, clean and well balanced gin without so much bullshit.” Syncro89; “Nice smooth taste, no burning effect…”

 


 

Whisky

 

Foruden Gin producere vi whisky, destillatet er lavet på en overgæret øl som i har udviklet i samarbejde med S.C. Fuglsang Bryggerierne. Samarbejdet betyder at vores wash er lavet på baggrund af 150 års malt og bryg erfaring. Tilbage er destillerings arbejdet såvel som fadlagringen. Destilleringen foregår på vores 350 liters columnstill og fadlagringen sker på ex bourbonfade. i december måned 2018 har vi fyldt 3 fade whisky og ser frem til 2021, når de første flasker kommer i handlen.

 


 

I dag

Vi producerer gin og whisky og arbejder ud fra en ideologi om, at bruge ingredienser fra geografiske områder der tillader den bedste kvalitet i vores produkt. Vi glæder os til at møde jer derude og vi håber i vil nyde vores produkter og være en del af vores historie.