Destilleriet Als | 10l. Sherry Oloroso fad med new make 64,5% alk.
677
product-template-default,single,single-product,postid-677,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

10l. Sherry Oloroso fad med new make 64,5% alk.

DKK8,990.00

10 l. Oloroso sherry fad med 10 l af vores egen new make produceret hos Destilleriet Als. Disse fade er det ypperste indenfor lagring af destillater, det fås ikke bedre.

1 på lager

Varekategori:
Beskrivelse

10 l. sherry fad med 10 l af vores egen new make produceret hos Destilleriet Als. Disse fade er det ypperste indenfor lagring af destillater, det fås ikke bedre.

Baseret på den specifikke fremstillingsmetode udvikler sherry fade en smag, der er rig på sødme, mandler og gær, og lejlighedsvis minder om hasselnød og valnød, en smag som udelukkende er kendetegnet for denne vin. Til en new make tilfører dette en mørk rav næsten mahogny farve.

Dette fad har indeholdt Oloroso vin. Druerne presses ikke umiddelbart efter høsten, men tørres først. Druesaften fra disse druer er meget koncentreret, og gæren omdanner ikke alt sukkeret til alkohol under gæringen og derfor fremstår Sherry som en sødere vin. Oloroso oplever en naturlig oxidation ved lagring, hvilket gør den mørkere og stærkere i sin smag.

Vores new makes rejse starter længe inden destilleringen.
Nøje udvalgt dansk kvalitets byg, bliver maltet på maltfabriken hos Fuglsang i Haderslev efter 150 år gamle traditioner. Den bliver efterfølgende brygget til den fineste ”distillers beer” som vi modtager i destilleriet her på Als.
I en langsom opvarmningsproces påbegyndes destilleringen på en kobberkedel, og i løbet af 9-11 timer, er destilleringen færdig. De reneste dråber får lov at passere rektificeringskamrene.
I næsen har newmaken en tydelig maltet duft med søde noter af karamel og honning. Varmen fra spiritussen breder sig hurtigt i munden, dog uden at blive ubehagelig. Ved 64,5% alk. Indtager destillatet hele munden på en behagelig måde og det bliver tydeligt for enhver at det har potentiale til at blive noget stort.

*produktionstid 12 dage fra betaling.

Obs:
Dette fad er af mindre størrelse, så modningsprocessen går forholdsvist hurtigt. Vi anbefaler en modning på 10 måneder før første smagsprøve udtagelse, og efterfølgende skal den tilses 1 gang hver 2 måned. Vi anbefaler en modningstid som ikke overstiger 24 måneder. Fadet kan efterfølgende bruges igen. Opbevares tørt og køligt. Den korte lagringstid betyder at man ikke kan kalde det endelige produkt for whisky, da det ved lov er bestemt at whisky som minimum skal lagre i 3 år på fade.

Varen sendes ikke, skal afhentes i destilleriet på vores adresse.