Historien
Det Berømte Frø
Frøet til destilleriets spæde start blev i sin tid sået i Huholt. Her står nemlig en beskeden række vinstokke, der hvert år bliver til vin. Dog alligevel ikke hvert år. En sommer hændte det nemlig at vinen ikke blev som forventet, og derfor ikke, kvalitetsmæssigt, tillod nogensinde at nå en flaske – om end ikke en vinflaske.
Med et betydeligt alkoholpotentiale behøvede vinen nemlig ikke gå til spilde, da den sagtens kunne destilleres, og endda lægges på fad. Så det besluttede en opfindsom søn sig for at gøre, og forære sin far i 60-års fødselsdagsgave. Så snart de prydelige gyldne dråber skulle smages var der bred enighed om et aldeles hæderligt resultat. Et resultat der snart skulle vise sig at være grundstenen til det vi i dag kender som Destilleriet Als. Et navn der, for nogle, er et synonym for godt gedigent håndværk, passion og faglig stolthed.
Fra Første Batch Til Første Pris
Det er selvsagt ikke fra den ene dag til den anden at sådan et føromtalt frø spirer. Fra første batch gin blev destilleret i 2014, til destilleriet modtog sin første internationale anerkendelse skulle der gå et helt år. Dog før internationale konkurrencer og en bred vifte af forskellige flasker gin, modtog Destilleriet Als i 2018 sin, i egen optik, hidtil største hyldest: Sønderborg Iværksætterpris. En pris der, blandt andet, handler om initiativer der kan bidrage til Sønderborg – hvor hele ejerkredsen er født og opvokset.
Destilleriets Fremtid
Med destilleriets første gin-serie, der tager navn efter et gammelt dansk ord der betyder stor mængde af noget godt, er det hensigten at kunne levere lige netop dette. Om det er gennem gin, whisky der bliver holdt nøje øje med modner rigtigt eller velskænkede cocktails og højtbelagt smørrebrød, bestræber Destilleriet Als sig til stadighed på at skabe en stor og overdådig fest.
Snart vil de festlige ringe i vandet sprede sig restaurenten Karikatur i Sønderborg, hvor der både vil blive budt på smørrebrød i verdensklasse, cocktails og sjusser for enhver smag, men ikke mindst den gode historie.
Ginfluencers om Kalas til’